Kodin kestot ry

Kodin kestot ry on valtakunnallisesti toimiva edunvalvonta- ja harrastejärjestö. Yhdistyksen tarkoitus on edistää ja tehdä tunnetuksi kestovaippojen ja muiden kestotuotteiden käyttöä Suomessa. Yhdistys tukee kestävään kehitykseen, kiertotalouteen ja ekologiseen elämäntapaan kannustavia valintoja. Lisäksi yhdistys ylläpitää ja edistää jäsentensä keskinäistä yhteistoimintaa.

Yhdistys järjestää tapahtumia, kuten kestovaippatapaamisia, kestovaippahulinoita ja ompeluiltoja. Yhdistyksellä on parikymmentä kestovaippalainaamoa, joista voi vuokrata kestovaippoja kokeiltavaksi omalla lapsella. Alueelliset toimijamme ja tukihenkilömme tukevat ja neuvovat kestovaippojen käyttäjiä tapaamisissa tai yksityisesti. Heitä voi pyytää myös perhekerhoihin, neuvoloihin, perhevalmennuksiin sekä lapsiperhetapahtumiin kertomaan kestovaippojen käytöstä.

Yhdistys julkaisee kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Kesto-lehteä. Lehti on tarjonnut vuodesta alkaen 2005 monipuolista ja ajankohtaista tietoa kestovaippojen käytöstä, muista kestotuotteista sekä yhdistyksen toiminnasta. Moni lukija on innostunut yhdistystoiminnasta juuri Kesto-lehteä lukemalla.

Yhdistyksen toimintaa pyöritetään vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen puheenjohtaja ja hallitus valitaan syksyisin pidettävässä vuosikokouksessa. Yhdistyksellä on emoyhdistyksen lisäksi neljä paikallisyhdistystä, jotka toimivat Hämeen, Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen ja Pohjois-Suomen alueilla. Sekä valtakunnalliseen että alueelliseen toimintaan pääsee mukaan ympäri vuoden. Toimintaansa yhdistys rahoittaa jäsenmaksuilla, avustuksilla, mainos- ja sponsorituloilla sekä omien tuotteidensa myynnillä.

Valtakunnallisella tasolla yhdistyksen päätavoite on vaikuttaa päättäjien asenteisiin. Koska kertakäyttöiset tuotteet muodostavat merkittävän osan yhdyskuntajätteestä ja kuluttavat käyttöikäänsä nähden suhteettoman paljon luonnonvaroja, haluamme myös päättäjien suhtautuvan kestotuotteiden käytön edistämiseen positiivisesti. Yhdistys pyrkii edistämään tietoisuutta kestovaipoista ja muista kestotuotteista ja niiden ympäristöystävällisyydestä hakemalla yhteistyötahoja ministeriöistä, ympäristökeskuksista ja kuntien edustajista.

Y-tunnus: 1941014-9

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s